PON - PET: 07 - 20 | SUB: 07 - 15 (+387 51) 309 222info@deamedica.ba
20 godina
brige o pacijentima
#1 Specijalistički centar
u Republici Srpskoj
25.000+
zadovoljnih korisnika

Reumatološka ambulanta

Reumatologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom, liječenjem i praćenjem reumatskih oboljenja.

Reumatska oboljenja obuhvataju različite stanja koja utiču na zglobove, kosti, mišiće i vezivno tkivo, a liječe ih specijalisti reumatolozi.

Reumatološka ambulanta ZU Deamedica Banja Luka

Reumatološka ambulanta

Reumatološka ambulanta ZU Deamedica Banja Luka

Reumatologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom, liječenjem i praćenjem reumatskih oboljenja. Reumatska oboljenja obuhvataju različite stanja koja utiču na zglobove, kosti, mišiće i vezivno tkivo, a liječe ih specijalisti reumatolozi.

Kada i zašto posjetiti reumatologa?

Ukoliko primjećujete neke od sljedećih simptoma ili već imate neku od dijagnoza koje su vezane za mišićno-koštani sistem, preporučljivo je da posjetite reumatologa:

  • Bol u zglobovima i mišićima: Ako imate uporne ili hronične bolove u zglobovima, mišićima ili kostima, to može biti znak reumatskog oboljenja.
  • Otok i ukočenost zglobova: Ako primjetite otok, crvenilo ili ukočenost zglobova, to može ukazivati na zapaljensko stanje kao što je reumatoidni artritis ili lupus.
  • Autoimune bolesti: Ako Vam je dijagnostikovana autoimuna bolest kao što je sistemski eritemski lupus (SLE) ili Sjogrenov sindrom, reumatolog je ključni član Vašeg zdravstvenog tima.

Posjeta reumatologu je važna kako bi se postavila tačna dijagnoza i započelo odgovarajuće liječenje.

Kako izgleda pregled kod reumatologa?

Pregled kod reumatologa se sastoji od sljedećih koraka:

  • Anamneza i razgovor: Reumatolog će pažljivo saslušati Vaše simptome, medicinsku istoriju i porodičnu anamnezu.
  • Fizički pregled: Sljedeći korak je fizički pregled kako bi se procijenila osetljivost, oticanje, pokretljivost zglobova i prisustvo drugih karakterističnih znakova. Takođe će ispitati Vaše mišiće i procijeniti opšte stanje vezivnog tkiva.
  • Dodatne dijagnostičke procedure:Pored fizičkog pregleda, reumatolog može preporučiti dodatne dijagnostičke procedure kako bi se bolje razumjela priroda Vašeg stanja. Ove procedure mogu uključivati sve laboratorijske analize krvi, rendgenske snimke, ultrazvuk zglobova ili magnetnu rezonancu (MRI). Ove dodatne analize omogućavaju reumatologu da dobije detaljniji uvid u Vaše stanje i prilagodi terapiju prema potrebi.

Koji reumatolog ordinira u ZU Deamedica Banja Luka?

U Zdravstvenoj ustanovi Deamedica u Banjoj Luci ordinira specijalista reumatologije dr Boris Prodanović.

Zakazivanje termina

Za zakazivanje termina pregleda u reumatološkoj ambulanti ZU Deamedica, kontaktirajte nas putem ovog linka, Facebook-a, Instagram-a, email adrese info@deamedica.ba, ili brojeva telefona: 051 309 222, 051 309 224, 051 215 204, 051 241 200.