PON - PET: 07 - 20 | SUB: 07 - 15 (+387 51) 309 222info@deamedica.ba
20 godina
brige o pacijentima
#1 Specijalistički centar
u Republici Srpskoj
25.000+
zadovoljnih korisnika

Onkološka ambulanta

Onkologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem, dijagnostikom i liječenjem različitih vrsta malignih oboljenja.

Onkolozi su medicinski stručnjaci koji su specijalizovani za dijagnozu, liječenje i praćenje pacijenata oboljelih od malignih bolesti. Njihova predanost ih čini ključnim saveznicima u borbi protiv maligniteta.

Onkološka ambulanta

Onkološka ambulanta

Onkološka ambulanta

Onkologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem, dijagnostikom i liječenjem različitih vrsta malignih oboljenja. Onkolozi su medicinski stručnjaci koji su specijalizovani za dijagnozu, liječenje i praćenje pacijenata oboljelih od malignih bolesti. Njihova predanost ih čini ključnim saveznicima u borbi protiv maligniteta.

Kada i zašto posjetiti onkologa?

Posjeta onkologu može biti preporučena iz nekoliko različitih razloga:

  • Sumnja na postojanje maligne bolesti: Ako primijetite simptome kao što su neobjašnjivo mršavljenje, gubitak energije, promjene na koži ili čvorići, važno je posjetiti onkologa radi procjene i daljih testiranja.
  • Postavljanje dijagnoze: Nakon što je postavljena sumnja na postojanje malignog oboljenja, onkolog će provesti sveobuhvatnu dijagnostiku kako bi utvrdio vrstu i stadijum bolesti. To će pomoći u određivanju najboljeg plana liječenja.
  • Planiranje liječenja: Onkolozi su stručnjaci u izradi terapijskih procedura za pacijente koji imaju maligna oboljenja. Oni će Vam pomoći da razumijete opcije liječenja, kao što su hemoterapija, radioterapija, imunoterapija ili ciljane terapije, te pratiti nuspojave i riješavati ih na najbolji mogući način.

Kako izgleda pregled kod onkologa?

Pregled kod onkologa je ključan korak u borbi protiv maligniteta. Naš onkolog će Vas pažljivo saslušati i provesti sveobuhvatan pregled kako bi kompletna slika Vašeg stanja bila jasna. Ovo može uključivati detaljan razgovor o Vašim simptomima, medicinskom istorijatu i porodičnoj anamnezi. Na osnovu toga, onkolog će Vam preporučiti dalje dijagnostičke pretrage kako bi se postavila precizna dijagnoza i odabrao najbolji plan liječenja.

Pregled može uključivati sljedeće:

  • Detaljan razgovor o medicinskoj anamnezi: Onkolog će Vas pitati o simptomima, medicinskoj istoriji, porodičnoj anamnezi i prethodnim testiranjima ili tretmanima.
  • Fizički pregled: Onkolog će obaviti detaljan fizički pregled, sa posebnom pažnjom na sumnjivi dio tijela.
  • Dodatna dijagnostika: U skladu sa kliničkom slikom, onkolog može preporučiti dodatne pretrage, kao što su laboratorijski testovi, biopsija, ultrazvučna dijagnostika, skeneri ili magnetska rezonanca radi preciznije dijagnostike.

Sve ovo je jako bitno kako bi se ustanovio najbolji plan liječenja i najlakši put ka ozdravljenju.

Onkološka ambulanta

Onkološka ambulanta u ZU Deamedica Banja Luka

Onkološka ambulanta Zdravstvene ustanove Deamedica je posvećena pružanju najkvalitetnije dijagnostike i liječenja za pacijente koji prolaze borbu sa malignitetom. Radimo zajedno sa drugim stručnjacima kao što su hirurzi, radioterapeuti i psiholozi kako bismo na najbolji način pristupili liječenju naših pacijenata.

U ZU Deamedica ordinira prof. dr Zdenka Gojković.

Zakazivanje termina

Za zakazivanje termina pregleda u onkološkoj ambulanti ZU Deamedica, kontaktirajte nas putem ovog linka, Facebook-a, Instagram-a, email adrese info@deamedica.ba, ili brojeva telefona: 051 309 222, 051 309 224, 051 215 204, 051 241 200.