PON - PET: 07 - 20 | SUB: 07 - 15 (+387 51) 309 222info@deamedica.ba
20 godina
brige o pacijentima
#1 Specijalistički centar
u Republici Srpskoj
25.000+
zadovoljnih korisnika

Nutricionistička ambulanta

Podrška zdravom načinu života

Nutricionizam je naučna disciplina koja se bavi proučavanjem hrane, njenih sastojaka i njihovog uticaja na ljudsko tijelo.

Nutricionista je stručnjak u području prehrane i nutricionizma. Edukovan je o nutritivnim potrebama ljudskog tijela, prehrambenim sastojcima, uticaju prehrane na zdravlje i različitim prehrambenim pristupima. Radi sa pacijentima kako bi ih edukovao, motivisalo i podržao na njihovom putu prema boljem zdravlju kroz pravilnu prehranu. Nutricionisti su ključni u prevenciji bolesti, upravljanju težinom, oporavku od bolesti ili povreda, te postizanju i održavanju opšteg zdravlja i blagostanja.

Nutricionistička ambulanta Banja Luka ZU Deamedica

Nutricionistička ambulanta

Podrška zdravom načinu života

Nutricionizam je naučna disciplina koja se bavi proučavanjem hrane, njenih sastojaka i njihovog uticaja na ljudsko tijelo.

Nutricionista je stručnjak u području prehrane i nutricionizma. Edukovan je o nutritivnim potrebama ljudskog tijela, prehrambenim sastojcima, uticaju prehrane na zdravlje i različitim prehrambenim pristupima. Radi sa pacijentima kako bi ih edukovao, motivisalo i podržao na njihovom putu prema boljem zdravlju kroz pravilnu prehranu.

Nutricionisti su ključni u prevenciji bolesti, upravljanju težinom, oporavku od bolesti ili povreda, te postizanju i održavanju opšteg zdravlja i blagostanja.

Nutricionistička ambulanta Banja Luka ZU Deamedica

Pregled nutricioniste u Zdravstvenoj ustanovi Deamedica

U nutricionističkoj ambulanti ZU Deamedica ordinira mr. sci. dr Ljiljana Stanivuk, supspecijalista iz ishrane, koja je na raspolaganju da Vam, na osnovu analize sastava Vašeg tijela, obezbijedi potpuno prilagođene programe ishrane koji će poboljšati kvalitet Vašeg života.

Pregled TANITA aparatom

Za kvalitetan i detaljan pregled se u nutricionističkoj ambulanti Zdravstvene ustanove Deamedica koristi TANITA aparat za analizu sastava tijela, koji daje sljedeće informacije:

  • Tjelesna masa (težina)
  • Ukupan sadržaj masnog tkiva
  • Ukupna mišićna masa
  • Ukupna količina vode u tijelu
  • Indeks tjelesne mase (BMI)
  • Bazalni metabolizam
  • Totalna energetska potrošnja
  • Stvarna i biološka starost tijela
  • Uopštena i segmentalna analiza tijela (ruke, noge, trup)

Navedeni podaci se individulano procjenjuju na osnovu tjelesne visine, tjelesne mase, starosne dobi i fizičke aktivnosti osobe koja se mjeri.

Pored informacija koje se dobiju na osnovu mjerenja TANITA aparatom, dr Stanivuk obavlja detaljan razgovor sa svakim pacijentom kako bi dobila kompletnu sliku o životnim navikama i zdravstvenom stanju. Na osnovu dobijenih informacija se radi dalja nutricionistička obrada i izrada plana ishrane, te dalje praćenje napretka.

Zakazivanje termina

Posjetite našu nutricionističku ambulantu i regulacijom ishrane poboljšajte svoje zdravlje, regulišete tjelesnu masu, maksimalno iskoristite svoj tjelesni potencijal, umanjte stres ili udovoljite Vašim posebnim prehrambenim potrebama.

Kontaktirajte nas danas i zakažite pregled kako biste započeli svoj put prema zdravijem načinu života i prehrani. Za zakazivanje pregleda nas kontaktirajte putem ovog linka, Facebook-a, Instagram-a, email adrese info@deamedica.ba, ili brojeva telefona: 051 309 222, 051 309 224, 051 215 204, 051 241 200.