PON - PET: 07 - 20 | SUB: 07 - 15 (+387 51) 309 222info@deamedica.ba
20 godina
brige o pacijentima
#1 Specijalistički centar
u Republici Srpskoj
25.000+
zadovoljnih korisnika

Gastroenterološka ambulanta

Gastroenterologija je medicinska grana koja se bavi dijagnostikom, liječenjem i praćenjem oboljenja digestivnog sistema.

Digestivni sistem obuhvata organe kao što su želudac, crijeva, jetra, žučna kesa i pankreas.

Gastroenterološka ambulanta ZU Deamedica Banja Luka

Gastroenterološka ambulanta

Nefrološka ambulanta ZU Deamedica Banja Luka

Gastroenterologija je medicinska grana koja se bavi dijagnostikom, liječenjem i praćenjem oboljenja digestivnog sistema. Digestivni sistem obuhvata organe kao što su želudac, crijeva, jetra, žučna kesa i pankreas.

Kada i zašto treba posjetiti gastroenterologa?

Postoje različite situacije u kojima je preporučljivo posjetiti gastroenterologa:

  • Digestivni simptomi:Ako imate učestale simptome kao što su bol u stomaku, gorušica, probavne smetnje, nadutost, promjene stolice ili krvarenje iz digestivnog trakta, posjeta gastroenterologu je neophodna radi dijagnostike i liječenja.
  • Praćenje hroničnih stanja:Ako već imate dijagnostikovanu bolest digestivnog sistema poput ulceroznog kolitisa, Kronove bolesti, ciroze jetre ili hroničnog pankreatitisa, redovne posjete gastroenterologu su važne za praćenje stanja, prilagođavanje terapije i sprečavanje komplikacija.
  • Rano otkrivanje kancera digestivnog sistema: Gastroenterolog može sprovoditi preventivne preglede kao što su gastroskopija ili kolonoskopija radi rane dijagnostike raka debelog crijeva ili drugih digestivnih organa kod osoba sa povećanim rizikom, kao što su osobe starije od 50 godina ili osobe sa pozitivnom porodičnom anamnezom.

Kako izgleda pregled kod gastroenterologa?

Pregled kod gastroenterologa obično podrazumijeva sljedeće:

  • Anamneza i razgovor:Gastroenterolog će razgovarati sa Vama o simptomima, medicinskoj istoriji, prethodnim terapijama i porodičnoj anamnezi. Detaljan razgovor pomaže u postavljanju tačne dijagnoze i planiranju liječenja.
  • Fizički pregled: Gastroenterolog će izvršiti fizički pregled stomaka kako bi procijenio eventualne abnormalnosti ili osjetljivost.
  • Dodatni testovi: Gastroenterolog može preporučiti dodatne testove kao što su laboratorijske analize krvi, ultrazvuk ili radiološke pretrage radi detaljnijeg ispitivanja i postavljanja tačne dijagnoze.
  • Endoskopija:Endoskopski pregledi, kao što su gastroskopija ili kolonoskopija, su najvažniji pregledi gastroenterologa. To su postupci koji omogućavaju direktan pregled unutrašnjosti digestivnog trakta pomoću fleksibilne cijevi sa kamerom. Ovi postupci omogućavaju detekciju abnormalnosti, uzimanje uzoraka tkiva za biopsiju i pH analizu.

Koji specijalisti gastroenterologije ordiniraju u ZU Deamedica?

Gastroenterološka ambulanta Vam pruža vrhunsku stručnost i brigu o vašem digestivnom zdravlju. Naš tim iskusnih gastroenterologa je tu da vas sasluša, postavi tačnu dijagnozu i pruži terapiju kako biste se osećali bolje.
U ZU Deamedica ordiniraju sljedeći gastroenterolozi:

  • Dr Tatjana Barać
  • Dr Aleksandar Dobrovoljski

Zakazivanje termina

Za zakazivanje termina pregleda u gastroenterološkoj ambulanti ZU Deamedica, kontaktirajte nas putem ovog linka, Facebook-a, Instagram-a, email adrese info@deamedica.ba, ili brojeva telefona: 051 309 222, 051 309 224, 051 215 204, 051 241 200.