PON - PET: 07 - 20 | SUB: 07 - 15 (+387 51) 309 222info@deamedica.ba
20 godina
brige o pacijentima
#1 Specijalistički centar
u Republici Srpskoj
25.000+
zadovoljnih korisnika

Fizijatrijska ambulanta

Fizijatrija je grana medicine koja se bavi dijagnozom, prevencijom i konzervativnim liječenjem različitih stanja povezanih s mišićno-koštanim sistemom, neurološkim poremećajima, rehabilitacijom nakon povreda i oporavkom od operacija.

Fizijatrija se fokusira na poboljšanje funkcionalnosti, smanjenje boli i poboljšanje kvaliteta života pacijenata.

Fizijatrija - Fizijatrijska ambulanta Banja Luka, ZU Deamedica

Fizijatrijska ambulanta

Fizijatrija - Fizijatrijska ambulanta Banja Luka, ZU Deamedica

Fizijatrija je grana medicine koja se bavi dijagnozom, prevencijom i konzervativnim liječenjem različitih stanja povezanih s mišićno-koštanim sistemom, neurološkim poremećajima, rehabilitacijom nakon povreda i oporavkom od operacija. Fizijatrija se fokusira na poboljšanje funkcionalnosti, smanjenje boli i poboljšanje kvaliteta života pacijenata.

Kada je potreban pregled fizijatra?

Pregled fizijatra preporučuje se osobama koje pate od problema s mišićno-koštanim sistemom, neuroloških poremećaja, posljedica povreda ili operacija. Takođe je koristan za sve koji žele poboljšati svoju tjelesnu funkcionalnost, smanjiti bol i postići optimalno fizičko zdravlje.

Ako osjećate nelagodu, ograničenje pokreta ili imate bilo kakve druge zdravstvene poteškoće koje utiču na Vašu svakodnevicu, vrijeme je da zakažete pregled kod fizijatra.

Kako izgleda pregled fizijatra?

Pregled kod našeg fizijatra uključuje detaljan razgovor o Vašim simptomima, istoriji bolesti i medicinskoj anamnezi. Fizijatar će pažljivo pregledati Vaše mišiće, zglobove i neurološke funkcije kako bi postavio preciznu dijagnozu i osmislio najefikasniji plan liječenja. Pregled je siguran, bezbolan i prilagođen Vama.

Koje pretrage uključuje fizijatrijski pregled?

U našoj fizijatrijskoj ambulanti možete očekivati različite dijagnostičke pretrage, uključujući laboratorijske analize, rendgenske snimke, te CT. Ove pretrage pomažu fizijatru u postavljanju precizne dijagnoze i prilagođavanju terapije Vašim potrebama.

Koje terapije fizijatrija podrazumijeva?

Fizijatrija nudi širok spektar terapijskih modaliteta za rehabilitaciju i liječenje. To može uključivati sljedeće:

  • fizikalnu terapiju
  • elektroterapiju
  • manuelnu terapiju
  • masaže
  • akupunkturu
  • druge metode koje su usmjerene na obnovu funkcionalnosti tijela, ublažavanje boli i poticanje oporavka

Fizijatri u ZU Deamedica Banja Luka

Fizijatrijska ambulanta Zdravstvene ustanove Deamedica je Vaš partner u brizi o zdravlju i oporavku. U našoj ustanovi ordiniraju fizijatri dr Tatjana Nožica i dr Vera Aksentijević.

Zakazivanje termina

Za zakazivanje pregleda u našoj fizijatrijskoj ambulanti kontaktirajte nas putem ovog linka, Facebook-a, Instagram-a, email adrese info@deamedica.ba, ili brojeva telefona: 051 309 222, 051 309 224, 051 215 204, 051 241 200.